maandag 8 oktober 2012

The place to be......

Voor mij wordt het jaar in 2 stukken gedeeld en dat is direct ook de locatie waar ik het liefst ben!
Lente en zomer zoveel mogelijk in Fryslan, herfst en in de winter in mijn hometown Leiden.
Is de splitsing zo helder? Nee, natuurlijk niet maar een voorkeur is het zeker.......

LEIDEN: Van de week werd ik geïnterviewd en toen werd er gevraagd wat mij zo trots maakt op onze stad. Niet zo moeilijk, welke stad heeft nu een eigen volkslied en hebben we dat vorige week meermalen uit volle borst meegezongen? Waar wordt er toch zo gemopperd op van alles, maar o wee als je aan de stad komt kom je aan de Leienaar! En liep ik onlangs op de zaterdagmarkt en hoorde ik een Amerikaan, vermoedelijk een expat, uitleggen dat dit de 'best Market' was die hij kon bedenken!
Ik werk veel in andere plaatsen maar nergens wordt een stad zo omarmd door zijn inwoners en staan we ervoor als een huis!

FRYSLAN: Negen jaar geleden kregen wij de kans om daar een stek over te nemen. Iedereen verklaarde ons voor gek. Wij als stadse mensen, in the middle of nothing aan de andere kant van Nederland? Ja, en het is werkelijk de beste beslissing geweest die wij ooit hebben kunnen nemen. Ja, het ligt wel op 1,5 uur rijden terwijl iedereen denkt dat je dagen onder weg bent. Ja, het is inderdaad een dorp met alleen een kerk en een café maar wel met heel veel water om ons heen. Ja, die Friesen zijn soms wat stug maar zij hebben ons wel warm omarmd als tijdelijke bewoners.

Is de scheiding zo scherp? Nee, wees niet bang, alle hoogtepunten in het voorjaar en in de zomer pakken we in Leiden heus mee maar dan snellen we naar Fryslan waar we ons onderdompelen in de Friese gewoontes en herboren terugkomen in de stad!

Juhhhh.......Oant gau!

Trudy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten