woensdag 5 december 2012

Negatief ombouwen naar positief!

Nieuws brengen is op dit moment geen gezellig vak. De economische vooruitzichten zijn nog steeds niet rooskleurig, bij ons niet maar landen om ons heen zitten in nog grotere nood. In Den Haag rommelt het vrolijk door en zijn de peilingen compleet anders dan een aantal maanden geleden. Gelukkig hoeven we even niets met die kennis over aantal zetels maar toch. Scholengemeenschappen die zo groot zijn dan menig dorp en waar de leiding zich verrijkt met geld voor onderwijs. Groter en groter is dus per definitie niet beter al begrijp ik die mensen echt niet die hun handen niet uit iemands anders portemonnaie kunnen houden. En dan het vreselijke nieuws over de grensrechter die al jaren vlagt bij het elftal van zijn zoontje en zaterdag gewoon nooit meer thuiskomt. Het wordt echt tijd dat de KNVB harde maatregelen neemt en snel de kunst afkijkt bij rugby. Grote mond tegen de ref? U kunt direct vertrekken en voor 3 wedstrijden aan de kant blijven, kijken hoe snel dit iets oplevert?

Dit was een beetje wat landelijk speelde de laatste paar dagen. In Leiden kunnen we er ook wat van. IJsbaan wel, ijsbaan niet maar gelukkig toch wel! Veel mensen hebben er een mening over gehad, fantastisch om te zien hoe een stad zich achter een evenement schaart via Social Media en dat is zeker iets waar je als stad trots op kunt zijn.

Dat zouden we meer moeten doen, iets ombuigen van negatief naar positief en dat omarmen. Ik weet wel een paar voorbeelden maar u zeker ook. Als we nu gewoon beginnen om te stoppen met het noemen van crisis en ons erachter verschuilen. We gaan vanaf nu weer praten over de huidige economie en bouwen naar weer een betere. Ideeën ontwikkelen, initiatieven ondersteunen en als het kan weer een beetje de knip openzetten, dan gaat het een ieder weer snel goed!

Fijne Sint!