zondag 12 juni 2011

Lange weekenden......koesteren!

Die lange weekenden zijn om te koesteren! Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, ik weet niet hoe het u vergaat maar ik vind het een soort minivakanties!

Natuurlijk komt het eigenlijk niet uit en zijn er lijstjes met To DO Things die steeds langer worden en proberen we alsnog 5 dagen in die 4 resterende dagen te stoppen maar.....hoe je het went of keert, ook al doen we soms wat werk, het geeft toch dat super relaxte vakantiegevoel!

Persoonlijk gebruik ik die dagen om bij te tanken, achterstand bij te lezen en veel in de buitenlucht te zijn. Ons stekkie in Friesland is een soort geschenk uit de hemel. Zo las ik daar een paar oude artikelen van de hoofdredacteur van Margriet (http://www.margriet.nl/) Leontine van den Bos. Zij vertelde dat een weekend vaak zo gevuld is (en zichzelf blijft vullen), van alles moet en te weinig gebruikt wordt om te relaxen. Herkent u dit ook: krant lezen, boodschappen, was draaien, bloementje brengen, foto inlijsten, band plakken, bij huiswerk helpen, journaal kijken, strijken, beetje werken en......ik kan nog wel doorgaan.....

Herkenbaar? Het verschil met die minivakanties is dat al die dingen dan niet gebeuren en we wel gewoon genieten.....fijn om te weten dat de eerst volgende pas met de kerst is!

Een relaxte week toegewenst!

Trudy