donderdag 3 maart 2011

De waanzin van de dag........

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat iedereen, echt iedereen het vreselijk druk heeft! Geen garanties overigens voor succes maar om mij heen merk ik dat collega ondernemers, werknemers, leveranciers etc. super zijn of haar best doen om de zaken voor elkaar te krijgen.

Ik hoor ook veel gemopper. De offerte, pitch wereld is zo gegroeid dat we elkaar er volledig gek mee krijgen. Gisteren vertelde een bevriende ondernemer dat hij een voorstel mocht doen voor een relatie in Rotterdam met 6 andere aanbieders. Opdrachtgevers weten soms niet wat ze vragen.
Er worden offertes gevraagd waar dagen werk inzit en die soms niet eens serieus in behandeling worden genomen. Er worden offertes gevraagd op basis van input die soms compleet veranderd na intern overleg over de aanbieding waarna de leverancier weer opnieuw aan het werk kan.

Ik vind dat zo jammer. Het resultaat is vaak frustratie en irritatie wat zonde is van de energie. We kunnen dat beter stoppen in het eindproduct.
Offreren hoort bij ieders vak maar laat de opdrachtgever wel serieus met de aanvraag omgaan!

Wij zijn heel druk bezig met de uitwerking van een aantal concepten (die we al binnen hebben gelukkig) en een mooie aanvraag van een offerte (met maar 2 aanbieders én een goede briefing) dus……werk genoeg aan de winkel!

Een fijne dag!

Trudy

PS: Leuk is om te merken dat bij ons andere buro Leiden City Events, veel offertes worden opgevraagd met een hoge score van doorgaan. Blijkt dat mensen heel bewust kiezen voor een stad, weten wat ze willen (door de website http://www.leidencityevents.nl/ ) en dan een offerte op maat vragen!