donderdag 28 oktober 2010

Nieuwsberichten.....

Nieuws is de hele dag te volgen: social media, internet, televisie, kranten het komt je van alle kanten tegemoet. Grappig om te zien dat de jonge dames op kantoor nauwelijks een krant lezen (al helemaal niet als er niet met de trein gereisd wordt) maar dat zij alles via internet laten toekomen. Toch was het vreemd om te merken dat het enorme project in Leiden, Huis van de Sport, gisteren via een persconferentie is afgeblazen en dat het pas via Twitter einde dag mij heeft bereikt. Had de Gemeente dit ook niet via Social Media kunnen berichten? Spijtig voor de Sport en Stad, hoop dat het in afgeslankte vorm nog wel doorgang krijgt......

Business
Ondanks de berichten vind ik toch nog niet dat er een positief geluid uit de markt komt. Bedrijven blijven voorzichtig om leuke dingen te doen. Om de een of andere manier denkt men dat relatie events alleen maar geld kosten en denkt men niet in opleveren? Wanneer gaan we weer positief ondernemen?
Vandaag op pad met een opdrachtgever om te kijken of wij gezamenlijk iets kunnen doen en vanavond staan wij met een stand op de Business Beurs in Davinci in Alphen aan den Rijn.

En dan ontspannen; al jarenlang lang ga ik een weekend per jaar op pad met de "voetbalvrouwen". Vijf moeders van wie de kids lang geleden hun 1e kicks aantrokken!
Dit jaar op naar Madrid!

Tot volgende week!

Trudy

PS: Wie vindt het leuk om eens een stukje als gast blogger te schrijven om mijn blog.....laten we zeggen over "hoe kun je gezamenlijk business genereren en wat is jouw ervaring?"

dinsdag 26 oktober 2010

Trudy Kwik's Blog: Networking......

Trudy Kwik's Blog: Networking......: "Eindspurt....... De herfstvakantie is voorbij, kids naar school en dat betekent dat de laatste weken naar de kerst zijn ingezet. Dat merk je..."

Networking......

Eindspurt.......
De herfstvakantie is voorbij, kids naar school en dat betekent dat de laatste weken naar de kerst zijn ingezet. Dat merk je overigens wel, Sint is er nog niet maar waant wel rond en de 1e kerstballen zijn al gesignaleerd. In business betekent dit dat we de eindspurt voor de resultaten inzetten, bedrijven zich gaan bedenken wat te doen voor de medewerkers en er geen avond vrij is als je zou willen, zoveel bijeenkomsten zijn er gepland!

Speeddaten..........
Als sponsor van Zorg en Zekerheid Basketball Leiden http://zorgenzekerheid.leidenbasketball.nl/ zijn wij vaak aanwezig in de Business Lounge. Toch kennen we elkaar als sponsoren niet goed en daarom was er een speeddate bijeenkomst georganiseerd. Bijna 40 bedrijven hebben deelgenomen, minimaal 8 x 5 minuten werd er informatie uitgewisseld in een strak schema en een aantal bedrijven hebben 3 minuten op de zeepkist gestaan om hun bedrijf in de schijnwerpers te zetten.
Prima manier om elkaar te leren kennen én te kijken of er business over en weer gegeven kan worden.
Wordt herhaald!

Planning........
Deze week is de agenda vol. Er moeten diverse Business Plannen gemaakt worden voor de nieuwe concepten die wij gaan lanceren op 1 januari, Leiden City Events http://www.leidencityevents.nl/ brengt de arrangementen nu ook in Den Haag, Haarlem en Delft aan de man, diverse afspraken voor grote projecten in 2011 en we zijn deelnemer aan het Business Event op 28 oktober in Davinci Alphen aan den Rijn.

Werk aan de winkel dus!

Trudy Kwik