vrijdag 11 oktober 2013

Knallend naar 2014!

Samen met mijn team ben ik vol enthousiasme begonnen aan 2013. Leidsch.NU kwam op ons pad en deze community hebben we op 14/2 gelanceerd én met succes. Nu zijn we toe aan de volgende stap om het meer commercieel te maken en hebben hiervoor Bas aangetrokken.
Leiden City Events heeft iets gemerkt van de economische onzekerheid. Bedrijven zijn voorzichtiger met het aanbieden van uitjes aan hun medewerkers maar de elan en power van Leiden zijn voldoende om toch nog steeds duizenden mensen een mooie dag te kunnen bezorgen. Lizzy heeft allerlei nieuwe arrangementen ontwikkeld dus we verwachten er weer veel van!

Bij KWIK waren we in alle jaren gewend dat de agenda al vroeg gevuld stond. Tegenwoordig is het beslissingstraject veel korter en wordt deze gaande het jaar voller en voller. We hebben prachtige producties gedaan voor oa Symantec, Faculteit Sociale Wetenschappen, HBK, AKZO, Green Real Estate, Portaal, Achmea, ROC Leiden en RAV Hollands Midden.

Samen met Iris hebben we de tariefkaart en het abonnementssysteem geïntroduceerd en merken we dat we steeds meer medeproducent worden wat een prima samenwerking oplevert tussen een team van de opdrachtgever en KWIK.
Wel hebben we afscheid genomen van Leiden Culinair. Na 8 jaar was het tijd om het stokje over te dragen en gaan wij onze vrijwilligers inzet voor de stad verdelen. Uiteraard blijft de Slag om Leiden ons project maar we zijn ook met andere organisaties in gesprek.

Nu de laatste 10 weken naar 2014. Mijmerend op het strand van Spanje en heel veel zonnevitaminen gehaald ben ik er klaar voor. Op kantoor wordt hard gewerkt aan de producties voor Achmea (kerstevent), Swets (Sint event mét Pieten), Zilveren Kruis (congres gezond ondernemer in EYE), LEVEL (opening en open huis) en de IJsbaan niet te vergeten! Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in en hoe leuk is het te merken dat op mijn vakantie de aanvragen voor 2014 gewoon binnen komen....zou hier dus best nog even kunnen blijven :)

Fijn weekend!


maandag 7 oktober 2013

Spaanse gezondheidszorg

Wie mij een beetje volgt weet dat ik nogal eens in de clinch lig over de gezondheidszorg in Nederland. Apothekers zien ons niet als klant en zijn mijn inziens teveel naar binnen gekeerd bezig. De huisartsenposten in het ziekenhuis maken het helemaal bont, we zijn patiënt en geen klant en dus klantgerichte service verlenen is uit den boze.

2 weken geleden ben ik even naar de huisarts geweest, had wat last van een onrustige huid op handen en voeten. Het zou een schimmel zijn, 2 zalfjes en als ik over 1,5 week nog last had moest ik maar terugkomen. Dan ben ik in Spanje dus ik hoop dat de zee ook helpt riep ik nog. Niets was minder waar. Zowel de zalfjes als de zee deden niets en klachten werden erger: wondjes en veel jeuk. Toch voor de zekerheid maar even naar de dokter.

Zo kwam ik terecht bij dr. Paz, een Spaanse dokter, 22 jaar in Nederland gestudeerd en gewoond dus kon heerlijk in het Nederlands met hem communiceren. U heeft een contact allergie: heel vervelend, ik geef u een spuit, zalf en pillen en dan moet het zo over zijn. Houdt u het in de gaten, anders moet de oorsprong onderzocht worden bij de allergoloog. En als u last blijft houden, kom dan nog even terug.
Super service, hippe manier van betalen via de IPhone en als klant behandeld!

Een paar dagen later komt zoonlief ook aan in Spanje, hij was al een paar dagen aan het proesten en het werd steeds erger, zelfs een ontsteking kwam erbij. Hup dus naar onze vriend in Torrevieja. En weer met dezelfde ervaring werd hij onderzocht, van alles geconstateerd, een antibioticakuur voorgeschreven en en passant kreeg manlief nog even een medicijn voor de zonneallergie. De hele familie onder behandeling! Topkerel en service!

En dan de apotheken: medicijnen allemaal op voorraad, vriendelijk geholpen net als een echte klant én tegen een zeer goedkoop tarief. Wat vooral ook opvalt is de zichtbaarheid. Waar je ook bent, in welk dorp dan ook, overal is dat groene verlichte kruis zichtbaar en wordt je via signing de weg gewezen. In Nederland zitten apotheken vaak verstopt in winkelcentra, slecht aangegeven, zeker bang om nieuwe klanten te krijgen.

Spanje heeft een heerlijk klimaat, zou hier best nog even kunnen zijn en gezien bovenstaande ervaring ben ik nog meer fan geworden!