dinsdag 4 maart 2014

Outsourcen is hot!

Toen ik bij DHL werkte heb ik het vaak meegemaakt....jarenlang werd er expertise van buitenaf gehaald en konden wij ons richten op onze core-business, daarna weer een periode dat we zelf allerlei experts in dienst namen zodat je nauwelijks ondersteuning van buiten nodig had.

Nu zie je weer duidelijk een andere trend. Bedrijven willen (moeten) minder vast personeel op de loonlijst en jonge mensen gaan er allang niet meer van uit dat een contract voor onbepaalde tijd vanzelfsprekend is.
Expertise en/of ondersteuning wordt weer naar binnen gehaald, men doet de klus (op locatie of extern), men werkt samen, evalueert en op naar het volgende project!

Wij hebben ook een aantal klanten waar wij inmiddels op deze manier voor werken. Dat kan zijn op het gebied van communicatie, het begeleiden van een project of de  productie van een congres of seminar. Je krijgt een enorm goede samenwerking met je opdrachtgever, we worden vaak al in een vroeg stadium gevraagd om ergens over te adviseren en nadien wordt bekeken wie welk deel van het project gaat doen al naar gelang van tijdmogelijkheden.


En waar zijn we dan op dit moment mee bezig?


Symantec vraagt ondersteuning bij het uitrollen van een nieuw product en dus op zoek naar locaties en ideeën om klanten uit te nodigen.

De Hogeschool & ROC Leiden vieren 50 jaar Labonderwijs en hadden hulp nodig bij de productie naar het evenement en regie op de dag.

HBK adviseurs kennen wij goed. Aan het begin van het jaar maken we een jaarplanning en stemmen vooraf met elkaar af wie wat doet. Nu zijn we de Asperge Party uitnodiging aan het maken........


De Slag om Leiden is een vrijwilligers project. Met een aantal ondernemers zorgen we dat 57 teams strijden om de bokaal en.....kunnen we € 25,000 schenken aan Hospice Issora. Uiteraard werken alle teamleden van KWIK (en oud stagiaires) mee om dit succesvol te laten verlopen!

Voor TeekensKarstens hebben we een aantal relatiemarketing ideeën gelanceerd en zijn we in gesprek over hun Social Media gebruik.

En ondertussen wachten we rustig af wanneer Iris mama wordt, genieten we van het komende mooie weer en kijken we uit naar de komende producties!