maandag 2 september 2019


Wat is ver?

Sinds een kleine 20 jaar rijden wij tussen april en oktober zeer regelmatig naar Fryslan, dat is inmiddels wel bekend. Voor ons is het een 2e thuis geworden. Rust, gezelligheid, water, vrienden, ontspanning, offline…en de dingen daar doen waar we in Leiden niet aan toekomen.

We worden altijd een beetje meewarig, soms met medelijden erbij, aangekeken. Helemaal naar Fryslan voor soms 1 nachtje? Yep…..thuis – thuis in precies 1,5 uur. Ramen open, koelkast vullen en binnen een kwartier zitten we. Het valt ons op dat veel mensen uit de Randstad zelfs nog nooit in Fryslan zijn geweest, of wellicht doorheen gescheurd op weg naar een weekendje Groningen.

We spreken ook veel mensen die vanuit de Randstad in Fryslan zijn gaan wonen. Ook zij vinden het niet gek om even heen en weer te rijden voor een familie- of vriendenbezoek, dat wordt ook gewoon verwacht. Maar de andere kant op wil de familie best ook komen maar dan wel blijven slapen, het is immer zo ver……

Voor ons werk zitten we met gemak dagelijks uren in de auto maar zodra men richting Almere rijdt wordt het toch een soort “buitenland”. Geeft niet hoor, blijft het lekker rustig in Fryslan!