zaterdag 24 augustus 2019


DOESLIEF!

Vroeger…ik heb er een bloedhekel aan maar soms is het best lekker om daar even naar terug te grijpen als een soort droom. Dat het weer zo was……..  

Had je toen ook fietsers, vooral die heul hard gaan, en wandelaars die de openbare weg gebruiken en jou allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren als je ze aanspreekt op hun gedrag? Had je toen ook dat als je een winkel binnenstapt en goedemorgen roept mensen je aankijken of ze water zien branden? Had je toen ook dat als je je nek uitsteekt als persoon of ondernemer en het niet helemaal lukt, mensen het eigenlijk wel heel leuk vinden? Had je toen ook dat als iemand ergens iets van vindt hij of zij ook werkelijk de hele wereld over zich heen krijgt gewoon alleen maar om een eigen mening?

Nee, ik denk dat we dat toen niet hadden. We kregen op onze sodemieter als we een grote mond hadden. Als we geen goedendag terug zeiden. Als we andere mensen uitlachten. En we hadden toen geen social media, behalve de krant en daar lag de vis de volgende dag in.

Zullen we dan gewoon weer een beetje aardig doen? Weer wat meer van elkaar tolereren? Weer gewoon elkaar groeten….op straat, in de winkel of als we in de lift staan?
Ik ben een groot fan van de nieuwe campagne die onlangs gestart is …… #DOESLIEF



zondag 18 augustus 2019


Dilemma’s

Ik word er iedere dag mee geconfronteerd maar denk stiekem dat zowel een ondernemer als ieder ander mens er ook last van heeft.

Als ik in Fryslan ben wil ik daar blijven maar mis ik Leiden, als ik gewoon thuis ben word ik blij van de herrie in de stad maar mis de zen modus waar de Friezen heel makkelijk in gaan staan…..

Als ik een etentje heb met een lekker wijntje vind ik dat ik aan de lijn moet en op de calorieën moet letten, als ik weer één of ander dieet volg vraag ik mij de hele dag af waarom ik mijzelf pijnig…..

Als ik op de bank een Netflix moment heb denk ik ondertussen wat er nog gedaan moet worden (soms echt onbelangrijke dingen hoor), als ik weer eens loop te stressen omdat dingen NU gedaan moeten worden vraag ik mij af waarom ik de boel niet de boel kan laten……

Ik kan nog wel 100 dingen bedenken waar ik waarschijnlijk van veel mensen de handen voor op elkaar krijg als herkenning. Maar ik ga mijn leven beteren. 

Als ik lijn, ga ik het volhouden, als ik de zen modus volg, zet ik mijn telefoon uit en als ik de ramen wil lappen zorg ik dat de wisser onvindbaar is.

Wedden dat ik dit ga volhouden?