woensdag 4 december 2013

Focus please!

Het lijkt wel de periode van zinloze discussies. Enorme verhalen die veel geld en energie kosten, irritaties opleveren terwijl er beter geïnvesteerd kan worden in zaken die iets bijdragen en oplossen.

Of de kerstversiering wel of niet moet hangen voordat Sint alweer vertrokken is bijvoorbeeld. Als we het feestverlichting noemen blijkt dat een stad er opeens ook in november een stuk gezelliger uitziet. Of dat ene rederij in Leiden alles uit de kast haalt om de ijsbaan te voorkomen. Op 6 december wordt er gewoon geschaatst, allang niet meer gevaren en de ijsbaan krijgt er steeds meer fans bij. Of dat er spullen uit de openbare garage van een wooncomplex verplaatst worden zonder even elkaar te informeren, zero tolerantie klaarblijkelijk. Of dat zwarte Piet moet verdwijnen: de discussie is verstomd en miljoenen kinderen genieten weer van onze kindervrienden. Wedden dat we het er in 2014 weer over gaan hebben?

Veel gezinnen en bedrijven hebben het moeilijk om het hoofd boven water te houden. Laten we focus houden, ons concentreren hoe we elkaar kunnen helpen, elkaar de bal kunnen blijven toespelen. In het zakendoen wordt het meer sharing, handen ineengeslagen, gezamenlijke aanpak. Ik heb een paar leuke afspraken op de planning, geen oeverloze zinloze discussies, gewoon actie & reactie, gezamenlijk!

Nog een paar hectische weken in 2013, let's do it!