zaterdag 1 juni 2013

Inspiratie snuiven!


Soms moet je jezelf de kans geven om inspiratie op te doen. Afgelopen week was dit voor mij het geval. Eerst ben ik op uitnodiging van VNO-NCW bij een bijeenkomst geweest waar André Kuipers, onze ruimteman, sprak over zijn beleving van het verblijf in de ruimte. Van zijn sollicitatie tot en met heden, de lopende onderzoeken. Ademloos luisterden 300 ondernemers naar zijn verhaal, ondersteund met honderden foto's die het hele traject weergaven. Inspiratie......vooral doorgaan en nooit opgeven!

Donderdag was ik door MKB Nederland en de ING uitgenodigd op de Dag van de Ondernemer in Rotterdam, ik vertel u graag wat ik daar heb ervaren:

# Tijdens de ontbijtsessie van KPMG werden wij een uur lang toegesproken door partner Richard Wagenmakers die ons meenam in de toekomst Forward Thinking....en liet ons een filmpje zien hoe er in 1964 over gedacht werd: http://m.youtube.com/#/watch?v=FxYgdX2PxyQ&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DFxYgdX2PxyQ
Richard's stelling: transparantie bij ondernemingen wordt afgedwongen door consumenten en Social Media kan ik volledig ondersteunen!

# Aansluitend sprak Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, ons toe. Geweldig om te horen hoe trots hij is op Rotterdam en de ontwikkelingen én de ondernemers steunt in de huidige situatie. Zijn stelling: praten over de crisis is hetzelfde als kijken in de achteruitkijkspiegel is meer dan waarheid! Hij en Hans Biesheuvel van MKB riepen weer op dat er een dringend tekort is aan technisch personeel en dat dit een grote zorg voor de toekomst is!

# Ronnie Overgoor & Eva Jinek waren als host ingehuurd. Ronnie is een ondernemer die de traditionele blauwe tegeltjes overboord gooit. Zonder passie geen ondernemerschap en.....er is er maar één de baas en dat is de klant! De energie spatte ervan af, genoeg voer om mee terug te nemen naar mijn team!

# Ik had nog nooit gehoord van Marc Sluszny, een Belg, een beroepsavontuur. Weer ademloos geluisterd naar zijn verhalen vol passie waarbij opgeven niet bestaat.
Aan zijn stelling: Iedereen is bang om dood te gaan, focus op leven heb ik niets toe te voegen. Kijk eens op zijn website:  http://marcsluszny.com/

# En toen Danny Mekic, een jonge ondernemer, vaak te gast bij DWDD en P&W om zijn kennis van Social Media! Bergen informatie meegekregen waar weer mijn team en vooral de redactie van Leidsch.Nu heel blij van wordt! Helemaal hot is Pinterest, toch maar weer eens oppakken!

Genoeg opgedaan om weer op te pakken, na het weekend, nu eerst ontspannen!