woensdag 9 april 2014

Groei is het toverwoord!

Al een paar jaar word ik uitgenodigd door de ING voor de Week van de Ondernemer in Utrecht. Duizenden ondernemers luisteren de hele week naar politici, bekende- en inspirerende ondernemers. Het thema deze week is Groei!

Dinsdag was ik erbij en werd de opening verzorgd door Michael van Straalen, MKB voorzitter en Minister Asscher. Beide complimenten over het MKB, beetje steggelen over het zorgverlof van 3 dagen voor een nieuwe papa (niet echt een onderwerp voor dit congres), dat we het nog even moesten volhouden en een oproep om een panel te vormen met kleinere MKB bedrijven. Heb Michael al 2x een tweet gestuurd dat ik beschikbaar ben maar nog niets gehoord....dit zal toch ook geen loze oproep zijn?

In snel tempo volgden op het plenaire podium een aantal inspirerende ondernemers: ik wil een aantal quotes graag delen.....

Martijn Aslander: wat gisteren onmogelijk leek is vandaag werkelijkheid
Menno Lanting: maak gebruik van je talenten in je organisatie
Michiel Muller: zoek andere vormen van financiering en....blijf bewegen
Adjiedj Bakas: de E van economie is de E van energie én ...als je waagt, groeit je kans

Aansluitend had ik met een aantal ondernemers een werklunch over financieringsmogelijkheden olv Michiel Muller. Opvallend was dat bijna alle ondernemers geen gehoor meer hebben of krijgen bij een bank maar gelukkig is er veel creativiteit om andere vormen van financiering te vinden. Eerder had de zakelijke directeur van ING overigens gezegd dat het aantal nieuwe kredietaanvragen groeit, had beter geweest om te vertellen hoeveel % er ook goedgekeurd zijn......

De rest van de dag waren er tientallen sessies die je kon volgen en volop netwerk mogelijkheden op de diverse beursvloeren. Leuk ook om mijn twitter vriendinnen van KPMG weer te ontmoeten. Sylvia en Iris vorig jaar ontmoet en gisteren weer eens live bijgepraat!


Dames....verder vervolg via RTwoensdag en tot volgend jaar op de #wvdo!