vrijdag 13 maart 2020

Meedoen in een hele slechte film……

Met in de hoofdrol Corona! Twee maanden geleden had nog niemand van hem of haar gehoord maar nu wereldwijd bekend. Groot verschil met een echte filmacteur, deze krijgt er geen Oscar voor.

2 dagen geleden in de ochtend heb ik een post gemaakt waarin ik duidelijk mijn zorgen vertelde en hoe ik verbaasd was hoe laconiek er mee omgegaan werd, zowel door de overheid als mijn eigen omgeving. Ruim 48 uur later staat ook Nederland op z’n kop. Strenge maatregelen, heel veel bedrijven die dreigen om te vallen, legen schappen (nee, ik ging niet hamsteren maar had gewoon geen toiletpapier meer, lieve help), reisverboden, discussies over de scholen en nog veel meer.

Ik zit in de evenementbranche en organiseer events voor de zakelijke markt maar ook in de publieke sector. De afgelopen 24 uur zijn we niets anders bezig geweest om events te verplaatsen of te annuleren, met locaties te zoeken naar alternatieven en bezoekers te informeren. Er is veel begrip, gelukkig. Maar het doet echt zoveel pijn en ik maak mij echt grote zorgen want we zijn er nog lang niet. Ons team is niet compleet; één zit er in Amerika en heeft geen idee nog hoe terug te komen, de ander zit in Mexico en ik heb geen idee hoe de vlag er daar voorstaat en diegene die de latten op zou gaan in Oostenrijk is volgende week dus gewoon op kantoor.

En verder? Mijn mama woont in Vlietwijk, kleinschalig wonen. Niet handig om daar te komen als je snottert en mama begrijpt al helemaal niet waarom we haar niet kunnen knuffelen. En precies een jaar geleden hebben we met de familie besloten eindelijk besloten om een keertje met z’n allen naar de sneeuw te gaan. Er is gespaard, genoten van de voorbereiding en je begrijpt het al, het vertrek is as zondag richting Frankrijk. Nu kan het nog maar hoe het over 24 uur is, geen idee.

Jan-Jaap de Haan heeft vandaag zijn glazen bol gebruikt om de komende week te voorspellen. Ik ben het volledig met hem eens maar weer hoop ik dat we geen gelijk hebben.

Wees lief voor elkaar en steun elkaar waar mogelijk!