zondag 29 mei 2011

Lang geleden, vandaag de herhaling........

Playoffs Basketball, veel mensen hebben er misschien niets mee maar 10.000 Leidenaren waren er 33 jaar geleden bij toen Parker Leiden de landstitel veroverde!

In 2006 hebben 3 enthousiaste ondernemers en Leidenaren de mogelijkheid gegrepen om het Eredivisie Basketball in Leiden weer een gezicht te geven. Theo Knijnenburg, Marcel Verburg en Tjeerd Scheffer gaven een persconferentie in de Haagsche Schouw en vertelde hun plannen, ambities en doel om in 2011 de landstitel te behalen. Met groot respect heb ik dit gevolgd en als kleine sponsor mee mogen maken. Gisteren de 6e wedstrijd verloren in Groningen, vandaag de grote finale om 15.30 uur in de Vijfmeihal.

Hoofdsponsor Zorg & Zekerheid heeft weer voor 3 jaar bijgetekend, subsponsoren als Moovs en HWS deden hetzelfde en veel bedrijven staan in de rij om ook als sponsor aan te mogen haken.

Wat lukt deze mannen op deze manier wel wat andere clubs niet lukt? Veel clubs, die ook op topnivo presteren zoals DIOK en ZVL, moeten per wedstrijd bijna de middelen bijeen schrapen om de begroting kloppend te krijgen. Mannen als Theo en Marcel zijn een gedreven duo met een groot netwerk, komen hun afspraken na en kunnen hun enthousiasme overbrengen op potentiele sponsoren. Natuurlijk kunnen niet alle clubs dit staaltje kopieren maar een aantal basiszaken moeten wel in orde zijn: je clubgebouw in goede staat, sponsorafspraken vastleggen en vooral nakomen, gedrevenheid tonen en als club erachter staan.
Dit zijn zaken die toch wel moeten lukken en meer mogelijkheden geven voor andere clubs? Pak die kans zou ik zeggen, het voorbeeld is er!

Nu eerst de wedstrijd, 15.30 uur Vijfmeihal, 20.00 uur huldiging op het Stadhuisplein!

Trudy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten