zaterdag 24 augustus 2019


DOESLIEF!

Vroeger…ik heb er een bloedhekel aan maar soms is het best lekker om daar even naar terug te grijpen als een soort droom. Dat het weer zo was……..  

Had je toen ook fietsers, vooral die heul hard gaan, en wandelaars die de openbare weg gebruiken en jou allerlei verwensingen naar je hoofd slingeren als je ze aanspreekt op hun gedrag? Had je toen ook dat als je een winkel binnenstapt en goedemorgen roept mensen je aankijken of ze water zien branden? Had je toen ook dat als je je nek uitsteekt als persoon of ondernemer en het niet helemaal lukt, mensen het eigenlijk wel heel leuk vinden? Had je toen ook dat als iemand ergens iets van vindt hij of zij ook werkelijk de hele wereld over zich heen krijgt gewoon alleen maar om een eigen mening?

Nee, ik denk dat we dat toen niet hadden. We kregen op onze sodemieter als we een grote mond hadden. Als we geen goedendag terug zeiden. Als we andere mensen uitlachten. En we hadden toen geen social media, behalve de krant en daar lag de vis de volgende dag in.

Zullen we dan gewoon weer een beetje aardig doen? Weer wat meer van elkaar tolereren? Weer gewoon elkaar groeten….op straat, in de winkel of als we in de lift staan?
Ik ben een groot fan van de nieuwe campagne die onlangs gestart is …… #DOESLIEF



Geen opmerkingen:

Een reactie posten