maandag 21 november 2011

iPAD gebruikersclub in aktie........Sinds enkele maanden ben ik een iPad gebruiker. Nu weten de mensen die mij kennen dat ik niet eerst de gebruiksaanwijzing ga lezen maar gewoon ook de gang ga. Dat kan ook makkelijke bij de iPad want het is een zeer gebruikersvriendelijk apparaat waar je zelf ver meekomt.

Dus email, Social Media etc. erop geinstalleerd. Langzaam ook dropbox en de iPad gebruikt bij het geven van presentaties bij klanten. Ik heb gemerkt dat de verbeelding van groot belang is. Klanten zijn makkelijker over de streep te halen als ze beelden bij het verhaal over hun concept of event zien.

Steeds meer kwam ik ondernemers tegen die ook een iPad gebruikten maar we merkten ook dat we delen van mogelijkheden missen. Dus ipv een boekenleesclub (ja, die bestaan nog steeds) hebben we een iPadavond georganiseerd. Een aantal vrouwelijke ondernemers, iPad op schoot en kennis delen!
Wat een power kwam hieruit en wat een enthousiasme. En overigens super leerzaam want het blijkt dat iedereen zijn eigen weg heeft gevonden maar dat je veel van elkaar kunt leren!
Een handig hulpmiddel is overigens Het iPad 2 boek van Yvin Hein en Pieter van Groenewoud.

Het was zo leuk dat de volgende avond in januari al is gepland er inmiddels weer 3 ondernemers willen aanschuiven!

Een succesvolle week!

Trudy

1 opmerking:

 1. Heb nog een leuke tip voor technisch gevorderden. Want hoe krijg je de bestanden vanaf je computer op je iPad. Als je niet steeds het niet 100% veilige Dropbox als tussenstation wilt gebruiken?

  Er zijn twee dingen voor nodig.
  1) Allereerst (op de iPad) QuickOffice, waarmee je alle Office-bestanden kunt bekijken en bewerken. Leuke extra mogelijkheid van deze App is dat je iPad door je PC kan worden benaderd als 'harddisk' Voor de techneuten onder ons, dat werkt via het FTP-protocol.

  2) SyncBackPro (op de PC), een programma waarmee je bestanden kunt uitwisselen met andere apparaten. Zoals een FTP-server. En dus, zoals je iPad als daar QuickOffice op draait.

  Zonder gebruik te hoeven maken van internet-opslag kan je op deze manier bestanden uitwisselen tussen je iPad, je eigen computer en het bedrijfsnetwerk.

  Je moet wel enige handigheid hebben om het te configureren. Maar dan werkt het ook top.

  BeantwoordenVerwijderen