zaterdag 4 mei 2013

Herdenken....altijd!

Mijn papa en mama hebben de 2e Wereldoorlog bewust meegemaakt en heeft uiteraard grote indruk achtergelaten. Mijn vader heeft ooit de Documentatie Groep '40 - '45 opgericht waar leden herinneringen deelden, boeken ruilden, spullen verzamelden en jaarlijks 2x in het land bijelkaar kwamen. Er werd maandelijks een blad uitgegeven, gemaakt door mijn vader, gestencild werd en bijgezocht en verstuurd door mijn moeder. De huiskamer was dan maandelijks een paar dagen een soort mini drukkerij.
Later is papa hieruit gestapt en heeft een meer gespecialiseerde groep opgericht, Bulletin, geheel gericht op de Luchtvaartoorlog in '40 - '45 en weer werd de huiskamer maandelijks bezet door stapels papier! Ook deze club kwam 2 per jaar bijelkaar maar dan op een militaire vliegbasis in Nederland.

Mijn zusje en ik zijn van kinds af aan erbij betrokken geweest en gingen altijd mee naar de bijeenkomsten die grote indruk maakten. Grote mannen die van alles verzamelden en later de enorme hangaars waar de vliegtuigen in stonden en we de lunch gebruikten in de officiële officiers mess! Veel van die luchthavens bestaan inmiddels niet meer.

In Leiden heeft papa, en zijn vrienden die er altijd bij betrokken werden, ook van alles georganiseerd: er zijn belangrijke oorlogsveteranen uit Amerika en Canada overgekomen, een jaarlijkse tentoonstelling over de oorlog en bevrijding in Leiden, vaak in de Hooglandse Kerk en natuurlijk op 5 mei het Bevrijdingsbal in de Stadsgehoorzaal! De grote zaal werd met veel vlaggen omgetoverd tot een bevrijdingszaal, de bigband speelde louter muziek van Glenn Miller en zelfs de Andrew Sisters look a likes traden op. Uiteraard ontbrak Vera Lynn's W'll meet again nooit!

Diepe indruk maakt nog steeds de herdenking op mij en ik vind het storend dat er iedere keer een discussie ontstaat of dit wel door moet gaan. Natuurlijk moet dat, nu, straks en later zodat we ons bewust blijven dit dit nooit meer mag gebeuren!






donderdag 2 mei 2013

Bureaucratie ten top!

Sinds een aantal maanden is een betalingstermijn van 30 dagen van kracht. Bij grote bedrijven is dat nog steeds 60 dagen, vraag mij ook af of dat ooit veranderd.
Voor een gemeentelijke instelling hebben wij ondersteuning gegeven bij een activiteit. De factuur is op 31 januari verstuurd. In maart ben ik eens gaan 'klingelen', in april de druk wat opgevoerd en vorige week een bericht gestuurd dat ik een incassobureau ging inschakelen.
De eerste keren kreeg ik bericht dat het uitgezocht werd, later dat het bij de financiële afdeling lag maar vorige week gebeurde er echt iets.
Een lange mail met een paar belangrijke mensen in de cc en wat bleek. Het factuur bedrag en het bedrag in de gemeentelijke administratie scheelde 1 cent (ja 1 cent) en daarom werd het niet betaald.
Excuses alom...en een spoed betaling maar het zal niemand verbazen: vanmorgen stond het nog niet op de rekening, ben benieuwd wat spoed betekent bij deze organisatie.

Het is natuurlijk een triest verhaal, een echte paarse krokodil, en vreselijk dat bedrijven die het goed kunnen gebruiken zolang op hun geld moeten wachten.
Ik ga u op de hoogte houden!

Update: de beide facturen zijn 3 mei betaald!

maandag 29 april 2013

Van B naar A......

Goed bedacht van de reklamejongens, in plaats van file's en wegomleggingen gaat het nu over Bea en Alexander! Je kunt er overigens niet meer om heen; ieder reclamebureau heeft wel iets bedacht voor een klant wat breed wordt uitgedragen. Hoor net op het nieuws dat het vertrouwen is gestegen in WA, dat is mooi, we moeten immers nog pakweg een jaar of 30 met hem door.

Alle zenders en programma's besteden er aandacht aan, vanavond starten de officiële programma's en voor ons, het volk, is er menig feestje op ponton of dorpstent te bezoeken.
Morgen dus voor ecchie, dan hebben we opeens een koning & koningin en zwaaien we Beatrix weer toe als prinses. Hoop dat ze nog jaren wat meer in de luwte kan genieten.

Wat ik mij wel afvraag......

* Blijf Máxima straks te zien met wapperende haren?
* Zien we nog steeds een juichende Alexander op de sporttribune?
* Kunnen die meiden van hun gewoon lekker het redelijk anonieme leventje voortzetten?
* Houden we net zo'n spontaan Koningspaar als dat ze nu zijn als prins & prinses?

Ik benijd hen niet, misschien voor 1 dag :) maar wens hun nog een leuk & prettig leven!