vrijdag 23 augustus 2013

Einde zomerbreak!


Langzaam verandert Nederland weer van de vakantiesfeer in een werkomgeving. Gelukkig maar want de vakantiespreiding is leuk maar legt gevoelsmatig ook een land een soort plat! Onderweg naar Friesland goed te merken....volle snelwegen!

Een vriendinnetje net terug van paar weken genieten vroeg of er nog wat gebeurd was en ik vond het best grappig om een lijstje op te sommen:

@ een voetballer wordt verkocht voor maar 99 miljoen euro
@ de houdbaarheid van Knevel & vd Brink is weer voorbij tot de kerst
@ zoonlief gaat op kamers, lege nest van de ene op de andere dag
@ iedereen is het slechte voorjaar gewoon echt vergeten
@ we gaan weer massaal de strijd aan met de lijn
@ nu ook bij de Rabobank zwaar weer
@ 3 octoberkriebels nauwelijks merkbaar omdat de site nog niets vertelt
@ manlief weer happy met baan én heel druk
@ mooie projecten gaan door, leuke potentiële afspraken gepland
@ er wordt gezwangerd in de omgeving
@ tripje naar Lille in het vooruitzicht
@ mama (81) met vriendin gewoon weer lekker een weekje weg
@ er is een lek geconstateerd tijdens de zomerstop van GTST, jaja

Verder niets bijzonders! Eerst maar lekker weekend vieren!

zondag 18 augustus 2013

Relaxen & opladen!


Niks moet alles mag......sinds een aantal jaren hebben wij een eigen stekje in Friesland aan het Tjeukemeer. Familie en vrienden keken ons vreemd aan, jullie daar naar toe en gokten onderling dat dit echt niet lang ging duren. Stadsmensen, druktemakers en dan naar het platteland om bij te tanken? Het tegendeel hebben we bewezen: van april tot en met september tuffen we zo vaak als mogelijk richting ruimte en water en zeggen we net voorbij Lelystad.....Nederland vol, welnee, alleen bij ons in de omgeving!

Vissen, varen, kokkerellen, lezen, ontspannen en bijslapen, dé ingrediënten om op te laden en een hele week weer van alles te doen in Leiden. In de relaxstand, ook wel zakelijke dingen bedenken maar je ook aanpassen aan de Friese inwoners van ons dorp. Die maken zich niet snel ergens druk over, zetten hun fiets niet op slot bij de buurtsuper, laten je voorgaan als je minder boodschappen hebt dan zij, nemen de tijd überhaupt om even rustig de week door te nemen al staat er een rij te wachten en Henk, de brugwachter, sluit zijn kantoor tussen 12.00 - 13.00 uur want er moet gegeten worden, de boten wachten maar even!

Friesland lijkt ver weg, dat is niet zo maar het is wel een wereld van verschil en dat bevalt ons daarom ook zo! Nog 6 weken en dan zijn we weer voor 6 maanden alleen maar in de stad, ook fijn hoor, om daar weer uit te kijken naar het Friese voorjaar!

Oant Sjen!