woensdag 18 maart 2020

Lamgeslagen........

Nooit eerder dit gevoel gehad. Ik ben al weken bezig om mijn zorg te uiten en de laatste 5 dagen is dit waarheid geworden, jammer dat mijn gevoel is uitgekomen. Inmiddels ken ik 7 gevallen in mijn directe omgeving waarvan 1 zeer ernstig....

De experts weten het, toch? Maar het maakt mij onzeker dat er tegenstrijdige berichten komen vooral over de groepsimmuniteit maar ook over een wel of niet totale lock-down. De verschillende aanpak in Europa verward mij ook. Zeker nu onze directe buren op slot gaan. Groot respect voor onze regering hoe adequaat er gereageerd is en de ondersteuning voor de bedrijven, groot, klein én de ZZP’ers.

Dinsdagavond hebben we massaal geklapt voor de mensen in de zorg, terecht. Maar ik wil het breder trekken, naar alle mensen die voor ons aan het werk zijn. Ik mag toch hopen dat die vreselijke hamsteraars die waarschijnlijk ook stonden te klappen nu voorlopig thuisblijven en de vakkenvullers voor de rest van Nederland in rust hun werk laten doen?

Mijn team is thuis. Maandag heb ik kantoor op slot gedaan, de koelkast leeggehaald en zorg ik voor de vissen. Ik heb werktijdverkorting aangevraagd, we zijn druk bezig met het verzetten van alle evenementen en proberen creatieve oplossingen te vinden voor de toekomst. Straks hebben we ons 1e digitale werkoverleg, fijn dat we op die manier met elkaar iets kunnen doen. Helaas is één van onze medewerkers nog in het buitenland en heel hard bezig om naar huis te komen, we duimen!

Mijn mama kunnen we niet bezoeken uit voorzorg. We communiceren via filmpjes van de toppers van medewerkers en sturen kaartjes van foto’s van onszelf via OmaPost. Ga vandaag kijken met Martine Heruer of we nog iets anders kunnen bedenken om contact te hebben en de bewoners en medewerkers van Topaz iets te brengen.

Businesswise maak ik mij zorgen, hele grote zorgen. Lieve mensen om mij heen hebben allerlei ideeën aangebracht om te overleven. Digitale evenementen, digitale magazines en nog veel meer. We gaan ermee aan de slag maar als jij nu je thuis zit, iets creatiefs bedenkt voor ons.....ik hou mij aanbevolen!

Ik wens ons ieder veel sterkte en wijsheid. Blijf klappen voor elkaar, wees lief en begripvol!

Ik hang de Nederlandse vlag uit, jij ook?

maandag 16 maart 2020

Coronabeest blijft loeren!


Bizar...al weken is het herfst met veel regen en storm. Vandaag gaan we een soort "op slot". Wij werken allemaal thuis, ik kijk uit het raam en het is windstil, doodstil en de zon verwarmt de kamer. Alsof er niets aan de hand is, de lente wil starten en de wereld niet in brand staat, echt bizar.

Ik zeg een soort op slot. Gaat Rutte ons straks strengere maatregelen geven? Gaat Ikea ook dicht, gaan we gedwongen thuisblijven? Want serieus....als we toch denken dat we best met elkaar in de (speel)tuin kunnen gaan zitten of materiaal kunnen halen bij de bouwmarkten die vol schijnen te lopen gaat dit beest gewoon door blijven woekeren. Inmiddels 6 mensen in mijn directe omgeving zijn besmet waarvan 1 iemand echt ziek in het ziekenhuis ligt. De economie is al gevloerd, willen we deze nog een keertje aan de praat krijgen zullen we echt iets moeten gaan doen!

Lieve help.......wie gaat ons dit vertellen?