maandag 28 januari 2013

Kadootje & Pierre!



Wat een mooie verrassing.....mijn mama was het sombere weer zat en trakteerde zuslief en mij op een reisje naar de zon! Tuurlijk waren we weleens een paar dagen met elkaar weggeweest maar 8 dagen echt vakantie naar de zon hadden we nog nooit gedaan. Gran Cranaria werd de bestemming, nooit eerder geweest maar wat een heerlijk eiland! Acht dagen zon, 23 graden, veel gezien, nog meer gelachen en genoten van het heerlijke eten & drinken!

Gran Cranaria hoort natuurlijk bij Spanje en we waren ook wel benieuwd of de economische malaise ook de eilanden had bereikt. Met toeristen het hele jaar, super vriendelijk personeel en keihard werken lijkt alsof het de eilanden minder raakt dan het vasteland. Toen we spraken met een hele aardige restaurant eigenaar (een Volendammer die daar al 30 jaar woonde) vertelde hij dat het op zich nog wel meeviel maar dat bijvoorbeeld dat all inclusive gedoe bij de hotels een drama zijn voor de lokale restaurants. Logisch en heb mij dat nooit gerealiseerd. Gelukkig hadden wij geen bandje om en hebben iedere avond in een ander knijpje gegeten!

In het vliegtuig terug las ik een interview met Pierre Bokma, één van de grootste acteurs van ons land. Ik wil jullie zijn uitspraak niet onthouden: In Nederland moeten wij eens tot inzicht komen dat we weer honderd dagen moeten gaan werken en één dag feesten, in plaats van andersom. We hebben ons concept van welvaart uitgehold tot op het bot. En dan nu klagen dat we achteruit gaan.

Ik kijk terug op een heerlijk weekje, thanks Mam & Mar, en ga nu weer in volle vaart vooruit!

Trudy