maandag 9 september 2019


Netwerken is leuk!

Sinds ik onderneem ben ik aan het netwerken. Ontbijtsessies, lunchbijeenkomsten, borrels….in alle soorten en maten. Sinds een paar jaar is daar het netwerken via de digitale kanalen bijgekomen, je kunt immers je boodschap met een groter bereik verkondigen.

Ik heb nooit een hekel gehad aan netwerken. Leuk om mensen te ontmoeten, te horen waar ze mee bezig zijn of een bedrijf te bezoeken en te zien met hoeveel passie men onderneemt. Ik heb wel een hekel aan mensen die puur netwerken voor de business, waar het op het voorhoofd gedrukt staat: ik praat met jou omdat ik zaken wil doen. Ik geloof er niet in.

Het netwerklandschap is wel aan het veranderen. De bijeenkomsten vergrijzen, de jongere generatie ondernemers ziet minder in de fysieke bijeenkomsten maar zijn heel actief via de digitale snelweg. Ik geloof wel in een goede mix én in bijeenkomsten waar meer te halen is dan dat broodje of die borrel. Onlangs ben ik lid geworden van Directeuren Netwerk Nederland, mooi om mee te maken hoe zij er invulling aan geven.

Die glazen bol gaat mij niet vertellen hoe het netwerklandschap er over 10 jaar eruit zal zien. Ik blijf maar een beetje van beide werelden profiteren dus wellicht tot snel!