woensdag 16 oktober 2013

Alles went......

Alles went: dat lijkt soms van niet maar vaak uiteindelijk wel. Soms kunnen we niet anders, maar sommige dingen wennen nooit!

Sinds 2 maanden is zoonlief het huis uitgegaan. Was best even wennen, eerst meer voor ons dan voor hem want we moesten alledrie onze draai weer even weten te vinden. Lekker voor hem dat het moedergezeur over niets voorbij is :) heerlijk dat ons huis niet meer dagelijks op een hotel lijkt......maar toch, helemaal gewend zijn we nog niet!

Na een echte zonvakantie in herfstweer terechtkomen met 20 graden verschil, er emmers water vallen op dezelfde plek en je team de kachel hoog heeft opgestookt. Ik ben al geen mens die het snel koud heeft maar wil nog zo graag dat zomergevoel vast houden. Sla liever de herfst over, kom maar op met de vorst!

Of dat gezeur van mensen over andere mensen uit jaloezie, afgunst of gewoon omdat men daar plezier uithaalt. Negatieve energie, er komen nooit winnaars uit en het levert uiteindelijk niets op. Gisteren helaas een serieus voorbeeld meegemaakt waarbij 2 voedselbanken het elkaar erg moeilijk maken terwijl het vrijwilligersorganisaties zijn en uiteindelijk gezinnen de dupe worden. Dit went echt nooit!

Politiek gekrakeel zonder dat men het algemeen belang voldoende voor ogen houdt. Valt mij op dat dit in de lokale, regionale politiek meer voorkomt dan op landelijk niveau. Natuurlijk zijn er meningsverschillen en opvattingen maar uiteindelijk gaat het erom dat het algemeen belang van een stad bijvoorbeeld voorop staat en geen persoonlijke belang. Zulk gedrag, ik kan er niet aan wennen.

En wat wel went? Een team wat voor het bedrijf, missie en klanten staat. Men voor elkaar werkt, fouten accepteert en elkaar helpt. Mensen die de klant centraal stellen, service verlenen nog op nummer 1 hebben staan en vooral positief vooruit kijken, in welke situatie men zich ook bevindt.
Daarom ook zo blij met de club medewerkers , oud-medewerkers, stagiaires en fans waar we as vrijdag een borrel mee gaan drinken want zeg nu zelf: dat went!