woensdag 20 november 2013

Stadstijgers!

Inspiratie: dat heb ik gisteren volop gekregen! Op initiatief van Stadslab Leiden is er i.s.m. het Leonardo College deze week een project gestart genaamd Stadstijgers! Hoe toepasselijk, onderwerpen waar bestaande organisatie mee stoeien, voorgelegd aan teams van jongeren van 16 jaar die een week de tijd krijgen om met voorstellen te komen. Maandag was de kick-off door Henri Lenferink die prachtig vertelde: hoe mooi zou het zijn dat als jullie over 25 jaar in de stad lopen en je iets kunt zien waar jullie ook daadwerkelijk aan de start van hebben gestaan!
Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: wat te doen met de Brugwachtershuisjes (er staan er 11 leeg) en hoe meer connectie tussen het uitreiken van de Jeugdlintjes en de doelgroep. In totaal zijn er 6 projecten gestart.
Ik mocht samen met oa Thijs Hemmes de 2e dag in een soort jury plaatsnemen om naar de 1e opzet te luisteren, feedback te geven zodat de teams weer verder kunnen en as vrijdag hun eindpresentatie kunnen geven. En wow....wat een power kwam daar van af! Super leuke ideeën die uiteraard nog verder uitgewerkt moeten worden maar waar de stad Leiden zeker iets mee kan!
Wel jammer dat een mevrouw van de gemeente Leiden over één project ernstig in de verdediging ging, die moet nog even bijgepraat worden deze week!
Ben reuze benieuwd en kijk uit naar vrijdag.

Van tijgers in de dop naar een een ervaren tijger! 's Avonds een bijeenkomst van Business Class Alphen (15 Ondernemende vrouwen) die te gast waren bij Machiel van der Schoot, een rasondernemer. Hij vertelde zijn ervaringen en zijn visie over de toekomst......
Accountants worden adviseurs, de 3 D printer gaat veel overnemen en hoe Niké schoenen op maat produceert dmv een chip in te bouwen bij testschoenen. Veel gesproken over sharing, niet bang zijn om informatie te delen, dat maakt je juist sterker!

Genoeg energie gekregen voor de komende dagen, welke tijger is de volgende?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten